HOPS antaa enemmän.

Tarjoamme eri kokoisia opiskelija-asuntoja Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Meillä sähkön, veden ja netin käyttö sisältyy maksamaasi vuokraan!

Tutustu asuntoihin:

Asumisinfo

Asuminen

Sähkön, veden ja pesutuvan käyttö sisältyy maksamaasi vuokraan, joten erillisiä käyttömaksuja näistä palveluista ei peritä. Suurimmassa osassa asuntoja on sänky (ei patjaa), kirjoituspöytä ja hylly, keittiössä pöytä ja tuoleja. Voit tuoda myös omat kalusteet asuntoon. Peruskorjatut kohteet Hattelmalan H2 ja Riihimäen Merkuriuksenkatu 7 sekä uusi kohde Kampuskaarre 1 vuokrataan ilman kalusteita. Asumiseen, ajanviettoon ja harrastuksiin liittyvistä asioista voit keskustella asukastoimikunnan jäsenten tai isännöitsijän kanssa.

Asumisoikeus

Asumisoikeus asuntoon päättyy kuuden kuukauden kuluttua opiskelujen päättymisestä.

Asunnon edelleenvuokraus

Ilmoitettuasi isännöitsijälle asunnon edelleenvuokrauksesta voit hankkia opiskelija-asuntoosi vuokralaisen siksi aikaa, kun itse olet pois asunnostasi esim. kesän aikana.

Asunnon kesäajan vuokra

Opiskelija-asuntosi (HUOM! Koskee vain soluasuntoja) voit pitää kesä-, heinä- ja elokuun ajan puoleen hintaan täyttämällä lomakkeen kesäajan vuokrauksesta ja palauttamalla avaimesi isännöitsijälle. Kesäajan vuokraus ei koske muita huoneistoja kuin soluasuntoja. Tavarasi voit jättää lukittuun huoneistoon, näin vältyt muuttotuskilta ja asuntosi odottaa sinua.

Asunnonvaihto

Jos haluat vaihtaa asuntoasi johonkin muuhun Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiön asuntoon, ota yhteyttä isännöitsijään. Asunnon vaihdon yhteydessä peritään kulukorvaus 40 €.

 Avaimet

Avaimet opiskelija-asuntoosi voit hakea toimistolta maksettuasi vakuumaksun Hämeenlinnan opiskelija-asuntosäätiön tilille ja allekirjoitettuasi vuokrasopimuksen. Kullekin vuokralaiselle annetaan vuokranantajan puolelta yksi avain paitsi perheasunnoissa kaksi. Avaimet ovat suojattuja, joten niiden omatoiminen teettäminen ei ole sallittua. Jos kadotat asuntosi avaimen, ota yhteyttä isännöitsijään. Uuden avaimen voit saada isännöitsijältä korvausta vastaan. Ensimmäisellä kerralla maksu on 45 €, jonka jälkeen vuokralainen on velvollinen korvaamaan kokonaisuudessaan lukkojen uudelleen sarjoittamisesta aiheutuvat kustannukset. Poikkeuksena iLOQ avaimet, iLOQ avaimista veloitus on 100€ per avain.

Hämeenlinnassa avaimet voi palauttaa toimistoajan ulkopuolella kirjekuoressa toimiston alaovessa olevasta postiluukusta. Kuoreen palauttajan nimi ja osoite.

Avainpäivystys

Jos unohdat avaimesi kotiin, ota yhteyttä alueesi huoltoyhtiöön, jolla on yleisavain. Huoltomies veloittaa oven avaamisesta.

Pesutuvat

Pesutupien varaukset tehdään varauskirjoihin. Jotta mahdollisimman moni pääsisi pesemään vaatteita, suosittelemme varaamaan korkeintaan kahden tunnin pesuvuoron/asukas. Muistathan myös perua vuorosi, jos et pääse käyttämään sitä tai vuoro on muuten tarpeeton. Vältäthän tarpeettomien vuorojen varausta parin kolmen viikon päähän.

Saunavuorot

Saunojen lämmitys ja saunavuorot selviävät saunojen eteisissä olevista varauslistoista. Saunavuorot sovitaan erikseen isännöitsijän kanssa. Oman saunavuoron käytöstä veloitetaan 6 €/kk.

Säilytysvarastot

Jokaista asuntoa kohden on yksi säilytyskomero, johon voitte varastoida tavaroitanne. Kampuskaarteen varastoissa on aikalukko, varastoihin ei pääse klo 22:00-06:00 välisenä aikana.

Vakuumaksun palautus

Vakuumaksu (250 €) palautetaan sinulle, kun olet palauttanut avaimet, maksanut kaikki vuokrat ja muut mahdolliset maksut ja asuntosi on todettu siistiksi muuttosi jälkeen. Vuokrasopimuksen mukaan opiskelija-asuntosäätiö voi käyttää vakuumaksun vuokralaiselta olevien saataviensa kuittaamiseen. Mikäli asunnossa on rikottu paikkoja, veloitamme niistä asukasta. Oheisena esimerkkejä korjaushinnoista:

 • Ovi, uusiminen 85 euroa
 • siivous 60 euroa tunti
 • WC-laite, uusiminen 335 euroa
 • WC:n vesisäiliö, uusiminen 170 euroa
 • Lavuaari, uusiminen 120 euroa
 • Valaisimen asennus 25 euroa
 • Valokupu 25 euroa
 • Modeemi 80 euroa

Isommat korjaukset, kuten maalaukset ja mattotyöt, laskutetaan tapauskohtaisesti kustannusten mukaan.

Vapaa-ajan toiminta

Vapaa-ajan toiminnasta eri asuntokohteissa saat tietoja parhaiten asukastoimikunnanjäseniltä (ks. ilmoitustaulut). Yhteishenkeä edistävään ja asumisviihtyvyyttä lisäävään vapaa-ajan toimintaan on mahdollisuus saada tukea myös opiskelija-asuntosäätiöltä. Tukea haetaan asukastoimikunnan ja säätiön hallituksen kautta.

Vikailmoitukset

Vikailmoitukset sähköpostilla Asumisinfo/Vikailmoitus tai vikailmoituslomakkeella, joka välittyy HOPS:in toimistoon. Kiireellisissä tapauksissa voit soittaa huoltomiehen päivystysnumeroon.

Vuokranmaksu

Vuokran suuruus määräytyy käyttökustannusten mukaan. Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö ei hae voittoa asuntojen vuokrilla.

Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen viimeistään kuukauden 5. päivänä pankkisiirroilla, jotka ovat henkilökohtaisia. Muistathan merkitä viitteen maksaessasi laskun maksuautomaatilla. Viite on henkilökohtainen.

Jos sinulle tulee tilapäisiä vuokranmaksuvaikeuksia, muista ottaa yhteyttä isännöitsijään ja sovi vuokranmaksun lykkäyksestä. Vuokranmaksun viivästyessä kuukaudella lähetämme sinulle karhukirjeen, jossa perimme maksamatta jääneen vuokran.

Kahden kuukauden vuokranmaksun laiminlyönnin jälkeen perintä siirtyy perintätoimistolle, joka hakee rästeistä tuomion käräjäoikeudelta, seurauksena vuokrasopimuksen päättyminen ja häätö. Aiheutuneet kulut joudut maksamaan vuokran perinnän yhteydessä. Tällainen pakkoperintä aiheuttaa harmeja luottokelpoisuudessasi ja tulevissa työsuhteissasi. 

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokranantajan irtisanoessa asukkaan on irtisanomisaika kolme kuukautta ja vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Irtisanomisaika lasketaan irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä eteenpäin. Vuokrasopimus voidaan myös purkaa nopeamminkin, jos vuokralainen antaa siihen aiheen käytöksellään tai laiminlyönneillään. Asumisoikeus opiskelija-asunnossa päättyy kuuden kuukauden kuluttua opiskelujen päättymisestä. Muistathan tehdä kuitenkin myös kirjallisen irtisanomisen. Irtisanomislomake (pdf) kaikkiin kohteisiin. Irtisanomista ei voi lähettää sähköisesti, koska haluamme lomakkeeseen allekirjoituksen, mutta voitte tulostaa lomakkeen ja palauttaa sen allekirjoitettuna HOPS:in toimistoon tai skannata osoitteeseen hops@retta.fi.

Nettiyhteydet

HOPS:in kaikissa opiskelija-asunnoissa on Telian kiinteä internetyhteys. Netin käytöstä ei ole erillistä käyttömaksua vaan se sisältyy vuokraan. 

Laitteistosi sopivuuden verkon käyttämiseen ja lisätietoja saat: Telia asiakaspalvelu p. 0200 11611, Telia vikapalvelu p. 020 690 400 

Järjestyssäännöt

Talon asukkaiden viihtyvyyden, terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi on talossa lakien, asetusten ja kaupungin järjestyssääntöjen lisäksi voimassa seuraavat järjestyssäännöt.

 • Asukkaiden on noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja ja huolehdittava, että heidän vieraansa noudattavat myös näitä järjestyssääntöjä. Asukas on vastuussa omista ja vieraidensa aiheuttamista vahingoista. 
 • Yörauhaa häiritsevä soitto ja laulu sekä muu äänekäs toiminta on kielletty klo 22.00-7.00 välisenä aikana. 
 • Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluttomasti ja turha oleskelu niissä on kielletty. Tavaroita saa säilyttää vain niille varatuissa tiloissa. Yhteistilojen ovet on pidettävä lukittuina. 
 • Tupakointi huoneistoissa ja kaikissa talon yhteistiloissa on kielletty. 
 • Taulujen ja julisteiden kiinnittäminen huoneiston seiniin on sallittu vain nastoilla tai pienillä taulukoukuilla. Seiniin ei saa kiinnittää mitään liimaamalla, teippaamalla tai muulla seinään jälkiä jättävällä tavalla. Reikien poraaminen seiniin on ehdottomasti kielletty. 
 • Kotieläinten pito on sallittu vain isännöitsijän ja kämppäkaverin (soluasunnot) luvalla.
  Kauratiellä ja Kampuskaarre 1:ssä kotieläinten pito on kielletty. 
 • Asunnoissa tai yhteisissä tiloissa vesijohdoissa, hanoissa , lämpöpattereissa tai muissa vastaavissa laitteissa ilmenneistä vioista on välittömästi ilmoitettava huoltoyhtiölle. 
 • Roskat ja jätteet on lajiteltava ohjeen mukaisesti ja toimitettava niille kuuluviin jäteastioihin. Lajitteluun kuulumattomat jätteet ja romut (televisiot, tietokoneet, huonekalut, ym.) asukas on velvollinen toimittamaan itse asianmukaisesti kaatopaikalle tai muuhun jätteenkeräyspisteeseen. 

JÄRJESTYSMÄÄRÄYSTEN RIKKOMINEN SAATTAA AIHEUTTAA VAHINGONKORVAUSVELVOLLISUUDEN TAI VUOKRASOPIMUKSEN PURKAMISEN

 
Scroll to Top